Entrevista a Jaume Roca Pinadella, president Cn Montjuïc

En Jaume Roca Pinadella (Barcelona, 1940) és des novembre, el nou president del CN Montjuïc. Advocat, professor mercantil i auditor de comptes retirat, ha estat soci del Club en diverses etapes. En Jaume havia estat tresorer a una de les juntes d’en Joan Ballart. Amb Pere Padró de president, ha estat tresorer i vicepresident primer.

Per què has acceptat el repte de ser president del CN Montjuïc?

Perquè és un Club que he portat dins tota la meva vida. Me l’estimo i vull ajudar a què surti de la situació problemàtica que viu. Em fa il·lusió ser president.

Com valores la tasca del president sortint, en Pere Padró?

La tasca realitzada per en Pere Padró, juntament amb en Paco Bonet, és impagable. Van agafar una empresa en suspensió de pagaments. Per la meva experiència professional, sóc conscient que quan estàs en aquesta situació només et preocupes pels problemes de tresoreria. Quan has de pagar nòmines i no tens diners, només penses en com aconseguir-los. Per això considero que la tasca d’en Pere Padró ha estat boníssima, perquè va assumir una gran responsabilitat en un moment determinat i va aconseguir no haver de tancar el Club.

A més de la teva entrada com a president, la junta està experimentant alguns canvis…

Ens agradaria que entrés gent jove i sobretot dones per formar part de la junta directiva, que és la part més política del Club. També és clau la part executiva, liderada per la nova gerent, la Marion Mas.

Com valores precisament la seva entrada, ara fa sis mesos?

Jo no hagués agafat la presidència del Club si no hagués tingut una gerent com la Marion Mas. Fa una tasca molt bona i confio plenament amb ella.

Com ha evolucionatel Club des de que vas entrar de petit fins ara?

Ha canviat molt, tal i com ha passat amb altres clubs de natació. Nosaltres hem patit el problema d’haver nascut com un Club del Poble Sec. En aquella època teníem la instal·lació de Folch i Torres i un local social al Paral·lel on ens reuníem. Al’haver de venir a la Zona Esportiva vam canviar de barri i bona part d’aquells socis ja han deixat de sentir el Club com a seu.

Enguany hem celebrat el 75è aniversari del CN Montjuïc. Què significa per al Club arribar a aquesta xifra?

Significa que hem arribat fins aquí havent superat moltes dificultats. Al principi lluitàvem per tenir piscina, i vam aconseguir Folch i Torres. Ara els reptes i dificultats són uns altres. Toca treballar entre tots per tirar el Club endavant.

Com definiries la situació actual del Club?

Estem a les portes de fer un salt de qualitat. L’objectiu actual és posar el Club en ordre a nivell d’inversions. Amb la signatura del contracte amb la Fundació Damm, i a l’espera dels darrers tràmits que poden durar un parell de mesos, estarem en disposició de fer les millores aprovades a l’Assemblea General.

Què implica que l’acord amb la Fundació Damm estigui signat?

Preveiem que en un parell de mesos comencin les obres dels dos camps de futbol que estaran ubicats a l’espai del‘pitch and put’. No creiem que suposi cap tipus de molèstia per als nostres socis. Amb la injecció de diners d’aquesta operació, es podran fer moltes millores.

Quines seran aquestes principals inversions?

Es milloraran els sistemes informàtics i de seguretat del Club, així com el control d’accesos a la instal·lació. També somiem en poder construir una piscina de 25 metres per no haver de cobrir el globus de la piscina olímpica, que es una instal·lacio que ha quedat obsoleta. Aquesta obra, a més de recursos econòmics, necessitaria de l’aprovació de l’Assemblea. D’entre les inversions a fer, també destaquen la millora de les oficines d’administració i d’atenció al soci, incorporar plaques fotovoltaiques per a ser més sostenibles, etc.

Quina és la importància del tennis i el pàdel en el CN Montjuïc?

A dia d’avui, les nostres tres disciplines de raqueta suposen un percentatge molt alt de l’activitat que es realitza al Club. És molt important per a nosaltres, d’aquí que estiguem organitzant moltes competicions de tennis i pàdel.

I les disciplines de piscina?

Formen part de l’ADN del Club. Tenim l’absolut de waterpolo a Primera Nacional i és el nostre equip en una categoria més alta. La base de waterpolo i natació aniran creixent en els propers anys.

De quina manera es pot fomentar la part més social del Club?

Els esdeveniments periòdics que organitzem com la Festa del Soci, l’entrega d’insígnies o els tornejos i competicions socials, són importants. Ara hem instal·lat una pantalla gegant a la ludoteca per a què els socis puguin veure la televisió i compartir estones plegats. És un àmbit en el que hem de treballar molt.

Quins objectius de futur et marques per a la teva presidència?

Espero poder finalitzar tots els projectes previstos, perquè ens permetria disposar d’unes instal·lacions referents dins els clubs de natació de Catalunya.