Com preparar un gimnàs a casa

young man making sport exercises at home

Sembla que ja no queden tants dies per poder començar a fer esport fora de casa. Mentre arriba l’anhelat moment de sortir al carrer i venir al Club, us donem una sèrie de recomanacions per preparar-vos un petit gimnàs a casa. Encara que no tinguis gaire espai, amb aquests consells podràs reconvertir algun racó en el teu espai d’esport:

1) Busca un espai adient

La majoria de la gent que fa esport a casa, escull el menjador o un dormitori per a practicar-lo. Però hi ha més opcions. El més important és que tinguis facilitat per moure els mobles i deixar lliure l’espai per entrenar. Si a més és un lloc tranquil i amb bona llum i ventilació, ja tens gimnàs particular.

2) Emmagatzema els materials

Si guardes tot el material que tinguis per fer esport en una caixa, t’animaràs més fàcilment a fer esport a casa de manera diària. Un dels grans reptes és que incorporis una rutina, i l’ordre t’hi ajudarà.

3) Crea ambient esportiu

És interessant que quan et posis a fer esport, l’espai on entrenis et doni la sensació de canviar d’ambient. Amb petites modificacions, aconseguiràs una atmòsfera idònia per la teva sessió esportiva: regula la intensitat de la llum, posa-hi música, etc.

4) Ajuda’t de la tecnologia

A més de fer servir aplicacions amb rutines d’entrenament, fes servir algun altaveu per posar música adient per la pràctica esportiva que vagis a fer: més ambiental si és una activitat suau i més potent si és més intensa. Si segueixes les instruccions d’un monitor virtual, intenta projectar la seva imatge al mòbil o al televisor.

5) Adapta el material

Si no comptes a casa amb gomes, peses o pilotes, t’animem a potenciar la imaginació amb elements que tinguis a casa. Les ampolles d’aigua, els paquets de llegums, el pal de l’escombra, cables o coixins poden servir-te per a fer molts exercicis. La clau és tenir ganes d’activar-se!