Tècniques i exercicis de relaxament i meditació

Tantes setmanes de confinament i la incertesa en com serà la nova realitat que viurem han disparat els casos d’ansietat i estrès. Una bona manera de combatre’ls és dedicant uns minuts diaris al relaxament i la meditació.

Busca un espai tranquil, el moment idoni, una posicio còmoda i relaxa la ment. Pot semblar un exercici senzill, però no ho és. Controlar els pensaments i evitar deixar-nos emportar per ells és complicat. D’aquí que siguin interessants exercicis com aquests:

  • Meditació enfocada a la respiració

Una bona tècnica per estrenar-se en la meditació és concentrar-se en la respiració. Aniràs veient com les idees venen per interferir en aquest moment de relaxament. No passa res; és el més habitual. Quan te n’adonis, recupera el control i centra’t de nou amb la respiració.

  • Converteix-te en un observador dels pensaments

Seguint la línia del punt anterior, serà important que a mesura que vagin apareixent els pensaments, et converteixis en un ‘observador’ de tot el que vagi passant a la teva ment. Detectar-los quan estiguin venint i enlloc de deixar-te emportar per ells, deixar que passin.

  • Crea pensaments positius per meditar

Amb l’objectiu de relaxar la ment i fomentar una actitud més serena i positiva davant la vida, intenta crear imatges positives i visualitza-les durant uns minuts de meditació.

Actualment hi ha aplicacions de mòbil que et poden ajudar a seguir una rutina diària en què dediquis uns minuts a la meditació i el relaxament.