La importancia dels estiraments diaris

Una de les principals recomanacions que hem escoltat constantment dels experts és que durant el confinament hem de cuidar la nostra alimentació i fer esport a casa. Una altra de les rutines que hem d’incorporar durant aquests dies és la d’estirar el nostre cos. Ja no només després de fer esport, sinó com a activitat per si mateixa.

Passar moltes hores davant l’ordinador o estirat al sofà poden fer que els nostres músculs s’escurcin i es redueixi la nostra amplitud de moviments. És per això que hem d’activar-nos per reduir els dolors i fer sessions d’estiraments d’uns 20 minuts, com a mínim dos cops per setmana. L’ideal és centrar-nos en grans grups musculars: espatlles, coll, cames, malucs i lumbars.

Per a què els estiraments siguin efectius, hem de mantenir la postura durant un mínim de 30 segons. D’aquesta manera generarem canvis en els teixits i estimularem adequadament el sistema nerviós. Els hem de fer:

  • Amb una tensió controlada
  • Sense forçar, sense dolor
  • Mantenint el mateix estirament sense rebots
  • Amb respiració lenta, rítmica i controlada
  • Hidratant-nos constantment

I recorda que a la nostra web hi trobaràs l’enllaç per accedir als entrenaments de Les Mills on hi ha sessions de Body Balance, que t’ajudaran a estirar i millorar el teu benestar:

https://watch.lesmillsondemand.com/at-home-workouts/