Com preparar plats saludables

En aquest període de semi-confinament, podem dedicar més hores a cuinar. Una bona oportunitat per millorar els nostres plats per a què siguin més saludables.

Els nutricionistes ens recomanen tots aquests punts:

  • Prioritza aliments rics en fibra

Augmenta el consum de fruites, hortalisses, llegums i aliments integrals. T’aportaran fibres que milloren el trànsit intestinal i et donaran major sensació de sacietat amb baixa aportació d’energia.

  • Selecciona aliments frescos

Compra fruites i hortalisses fresques de temporada i de proximitat, llegums, ous, pa integral i llet i derivats sense sucres afegits.

  • Escull carns baixes en greix

Tot i que hi ha greixos saludables i d’altres no, evita-les tot el que puguis. No les eliminis, però controla-les molt més.

  • Recorda la importància del peix

Els experts en nutrició aconsellen prendre un mínim de tres peces de peix a la setmana, sobretot peix blau.

  • Realitza coccions suaus

Per evitar la sensació de pesadesa dels àpats és recomanable cuinar al forn, al vapor, planxa, bullit, papillota, sopes i cremes lleugeres. Per cuinar i amanir, fes servir oli d’oliva.

  • Descarta al màxim aliments processats

No són recomanables des d’un punt de vista nutricional. Si en vols prendre, reserva espais molt concrets per a aquestes ingrestes: caps de setmana, algun berenar, etc.