Com gestionar els canvis emocionals

Els canvis a la vida, especialment els que no escollim com l’actual situació de pandèmia, poden generar-nos un gran impacte emocional. Gràcies al treball de la intel·ligència emocional, podem millorar la nostra capacitat d’adaptació i superar la nostra resistència natural al canvi.

Els psicòlegs ens donen aquestes pautes per gestionar els canvis emocionals en situacions d’estrès com l’actual:

1) Actitud positiva

Hem d’intentar veure el canvi com un avantatge, una situació de noves possibilitats i aprenentatges que poden venir a curt, mig i llarg termini.

2) Qüestiona les teves resistències

Prèn consciència de quins són els motius que et generen resistència al canvi. Les teves emocions en aquest sentit reflexen els teus prejudicis.

3) Fes-te responsable de les teves emocions

Els pensaments negatius i l’actitud pessimista afectaran el teu comportament, la teva motivació i el teu benestar professional i personal.

4) El canvi també té el seu procés

Acceptar un canvi suposa atravessar una sèrie d’etapes i, per tant, temps. Arribar a aquesta conclusió implica, ja de per sí, afrontar les novetats d’una manera més relaxada.

5) Crea nous hàbits

Després d’acceptar la nova realitat, comença la generació de nous hàbits. Hem de normalitzar el que està passant d’una manera serena.