L’ambiciós repte de Florentino Villà i el seu CN Montjuïc

Coneixem al costat de Florentino Villà l’ambiciós projecte del CN Montjuïc que busca promocionar i potenciar la seva secció femení, amb un absolut sòlid i una estructura de categories.

El CN Montjuïc té una idea entre cella i cella: potències i promocionar de ple la seva secció femenina. I per a això ha incorporat al seu staff tècnic a Florentino Villà, qui amb la seva arribada, afronta al seu torn, un nou repte i potser “l’últim de la meva carrera com a entrenador”, per la qual cosa segons reconeix suposa per a ell “una enorme il·lusió per a afrontar la responsabilitat que comporta la creació d’un projecte”, puntualitza el que fora entrenador en el CN L’Hospitalet i que ara arriba a un club especial per a ell. “Aquest club sense lloc a cap dubte, em suposa l’orgull de poder haver estat subjecte de l’etapa més reeixida de la seva història i al mateix temps agraïment, ja que de ben segur sense la seva ajuda i a títol personal no podria haver aconseguit els majors assoliments esportius a nivell individual, a més de formar-me com a persona“, explica el que al seu torn s’encarregarà de la Coordinació dels equips de base, així com l’entrenador del primer equip femení.

I és que amb la seva arribada el projecte que afrontaran és clar: “formar l’estructura bàsica i necessària dels equips de base mitjançant un treball de captació de nens/as i intentar que en uns tres/quatre anys, s’aconsegueixi un equip femení en cada categoria, sense que això no impliqui descurar al masculí. Tot el contrari, hem de ser capaços de presentar en competició, grups de nens i nenes diferenciats des de benjamins fins a infantils i que siguin capaços de competir amb un cert nivell i així evitar la pèrdua de joves talents que any rere any, sofrim, fent impossible la continuïtat dels grups als quals pertany aquests nens i nenes. La llista seria interminable”, explica al mateix temps que revela que “els objectius passen al seu torn per la creació d’un equip absolut femení ens ha de servir perquè les nenes vegin que existeix i tenen futur en el seu club i que al mateix temps la seva formació, està assegurada”.

Al seu torn, entén que “un altre dels objectius i abans he esmentat així de passada, és l’evitar la pèrdua de talents”. “Sempre he estat contrari als fitxatges en edats primerenques (alevins i infantils, sobretot), però malgrat l’empipament que em suposa, sempre ens hem de preguntar què no fem perquè es vagin, perquè el que fem si és sabut“, assegura Villà, qui d’altra banda revela quin ha de ser l’evolució que ha de protagonitzar l’equip: “ha de servir d’exemple per a les generacions futures i en matèria de resultats en competició, treballar per a intentar ser les primeres, encara que això no s’aconsegueixi, però el treball ha de ser el mateix que el de l’equip campió. Si això s’aconsegueix, s’aconseguirà crear un ambient de treball ideal per a l’èxit, un èxit dins de les nostres possibilitats. Sempre i com a concepte principal en l’educació i formació de l’individu, cal inculcar en els nens que sense esforç no hi ha premi i, per tant, res s’aconsegueix tant en la vida com en l’esport, atès que aquest no deixa de ser un aprenentatge per a la vida”, conclou.