Gràcies per la teva feina i dedicació, Alfons

L’Alfons Canovas, l’entrenador del primer equip de Waterpolo del CN Montjuïc ens deixa després de 6 exitoses temporades al front de l’absoluta.

Benvolguts socis/es,

Després de 6 temporades com a entrenador del primer equip del CN Montjuic he decidit no seguir al càrrec.

La decisió ha sigut difícil, ja que el club sempre ha comptat i confiat en mi, i a més, l’equip està en un moment dolç, consolidat a primera divisió i amb un bon futur. Però situacions personals han sigut el motiu pel qual deixo el club.

Amb aquest escrit m’agradaria agrair, en primer lloc, la gran confiança que l’expresident Pere Padró i l’actual president Santi Roca han dipositat amb mi des del primer moment fins al dia d’avui, conjuntament amb tots els seus membres de juntes directives.

També estic immensament agraït a tots els directius i responsables de secció, com el Josep Maria Valls, Joan Domínguez, Manel Alegre, Eduard Costa i Carles Colàs. Una feina molt important dins d’un club i que personalment han sigut de moltíssim ajut, peces claus en els èxits esportius i el pilar fonamental de la secció.

Agrair també la gran tasca de tots els delegats, pares i mares que ha estat incansable, donat suport en tot moment i recolzant-nos tant en les situacions agres com dolces, persones com la Chus, el Calopa, el David Romero, el Jose Manuel… i d’altres que segur em deixo igual d’importants.

Seguit m’agradaria reconèixer l’excel·lent feina dels meus companys, els entrenadors i treballadors del club. Hem patit i hem gaudit moltíssim però sempre amb una actitud molt positiva i professional.

Hem après i millorat conjuntament i us estic molt agraït per tot l’esforç mostrat i realitzat durant aquests 6 anys. Voldria destacar l’Òscar, el meu àngel de la guarda, fidel i incondicional, un professional imprescindible dins del club, gràcies!

Toca agrair profundament als principals actors de l’acte, els jugadors que han defensat els colors del club durant aquestes 6 temporades des del més petit al més gran. Dir-vos que sou el tangible més important, ja que sense vosaltres no seríem un club de natació i waterpolo, i aplaudeixo la vostra dedicació, sacrifici, entrega i esforç diari. Si fem memòria pel que fa a resultats vàrem aconseguir dos ascensos consecutius durant les dues primeres temporades, assolint pujar a 2 Div. Nacional i posteriorment a 1ra Div. Nacional. La tercera temporada van aconseguir el 3r lloc de la 1a Div. Nacional, lluitant per tornar a assolir un tercer ascens consecutiu a Div. Honor que no va ser possible.

La quarta temporada, després d’un canvi de cicle, vam aconseguir una 8a posició gràcies a una bona segona volta. El cinquè any vam finalitzar el sisè després de la cancel·lació de la lliga per culpa de la Covid. Aquesta última i sisena temporada hem consolidat l’equip a 1a Div. Nacional acabant en una excel·lent quarta posició lluitant en el play-off d’ascens.

Al costat vostre he après cada dia, un entrenador pot aprendre i molt dels seus jugadors i jo he fet. He intentat donar-vos els millors consells i recursos per poder afrontar amb les màximes garanties la competició i el dia a dia i us he exigit molt, ho sé, però sempre tenint en compte la vostra capacitat per fer-ho. Hem tingut molt bons jugadors i gràcies a ells hem aconseguit tots els èxits esportius, sense vosaltres això no hauria estat possible.

Voldria destacar i agrair a tots, però sobretot als dos capitans que hem tingut, el Quim Lloret i el Víctor Gispert, grans professionals, molt metòdics i exemples a seguir pels més petits, mai hi ha hagut un no i sempre han sigut els primers a tirar endavant i liderar el projecte esportiu.

Finalment agrair als amics i la meva família que m’han donat suport incondicionalment. El meu pare i la meva mare, el Sito i l’Aurora els quals m’han transmès l’estima per aquest meravellós esport i m’han facilitat tot per poder gaudir-lo al 100%.I com no… fer memòria del meu avi Alfonso, pioner de la família en el món del waterpolo i que més valors i ensenyament ens ha transmès.

Altre cop gràcies a tots!
Força Montjuïc! 1-2-3… Montjuïc!!!

Alfons Canovas
Entrenador del Equip Absolut